Mål

DiOS kämpar för:
trygghet i livet med diabetes
på jobbet,
i skolan,
i vården
och i vardagen!

 

DiOS informerar och skapar ett antal olika aktiviteter för att visa vägen till ett friskare liv med diabetes. Vi tar fram informationsmaterial, samarbetar med forskare och diabetsläkare, annonserar, ordnar kollo och läger, är remissinstans samt deltar i debatter och evenemang – som till exempel Almedalsveckan på Gotland och i samband med Internationella diabetesdagen i november varje år. Här är en lista med ett urval av vad vi gör och har gjort:

  • DiOS medlemsfolder – till nytta för lokala föreningar i marknadsföringen av DiOS. Vi är en rikstäckande organisation med en hel del aktiviteter ute i de lokala diabetesföreningarna.
  • Max hamburgerrestauranger – DiOS samarbetade med professor Kerstin Brismar, Max hamburgerrestauranger, Ringeson och Storstockholms diabatesförening för att undersöka effekten av olika Max-måltider på personer med diabetes. Undersökningen resulterade i ett brickunderlägg med information om diabetes som användes på Max restauranger.
  • Marknadsföring – via annonser i specialtidningar om diabetes.
  • Kollo – DiOS anordnar kollo i Turkiet under en vecka i augusti varje år, där barn och ungdomar på mellan 10 och 15 år får möjlighet att träffa andra med diabetes och lära sig mer om hur de själva kan hantera sin sjukdom på bästa sätt.